The Journey is ontwikkeld door Brandon Bays. Zij was jarenlang NLP-therapeut, leefde bewust en gezond en leidde een ongecompliceerd droomleven. Totdat ze in 1992 werd gediagnosticeerd met een enorme tumor in haar buik.

Deze diagnose stimuleerde Bays om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Ze besloot een reguliere behandeling uit te stellen en te vertrouwen op haar eigen principes en methodes. Om te doen wat ze anderen al jarenlang had voorgehouden: jezelf openen, vertrouwen, loslaten en vergeven. Brandon vertrouwde erop dat dit haar zou genezen. Ze wist alleen nog niet hoe.

Door het verwelkomen van emoties kwam ze in aanraking met wie ze werkelijk was, haar Bron. Dankzij complete overgave en ontspanning werden er lagen blootgelegd, waar ze het bestaan niet meer van wist. Zo werden diepgewortelde herinneringen losgelaten en verwerkt. Zeven weken later was de tumor verdwenen. Zonder medicijnen, zonder operatie.

Na haar genezing zocht Brandon een methode om haar ervaringen in te verwerken. Zo, dat daarmee ook andere mensen deze reis konden maken. Sindsdien heeft zij duizenden mensen geholpen zichzelf te bevrijden van levenslange klachten en emotionele blokkades. Brandon's methode wordt nu wereldwijd gebruikt in scholen, ziekenhuizen, verslavingscentra en kerkgenootschappen, door docenten, psychologen, dokteren etc. Brandon Bays werkt in Zuid-Afrika met kindsoldaten, die als geen ander weten wat emotionele ballast is.

Inmiddels geeft Brandon Bays seminars en workshops in 47 landen, 5 continenten en heeft zij meerdere boeken geschreven. In Nederland verzorgt zij de Journey Intensive: een training waarin de processen van de Journey worden ervaren en aangeleerd. Daarnaast organiseert zij ook andere waardevolle modules, inclusief een opleiding tot geaccrediteerd Journey therapeut. Meer informatie zie www.thejourney.com.

Brandon Bays heeft samengewerkt met mensen als Deepak Chopra, Wayne Dyer en Tony Robbins. Deepak Chopra schreef een uitgebreid hoofdstuk over de werking van The Journey en de genezing op celniveau.